#ostanimo odgovorni

događanja i projekti

Opera za djecu “Brundibár” u JUSP Jasenovac

Brundibar foto

U suradnji s Festivalom tolerancije, Centar organizira izvedbe opere za djecu “Brundibár” u JUSP Jasenovac.

Ova bajkovita priča nosi sjećanje na djecu koja su iskusila zločine holokausta i predstavlja jaki primjer jedinstva protiv svih oblika tiranije i genocida.

Osim redatelja Hrvoja Korbara i Krešimira Dolenčića, iza uprizorenja „Brundibára“ stoje i producentica Nataša Popović, Ana Tonković Dolenčić i Marija Tonković koje su napisale hrvatsku verziju libreta, djevojački zbor “Zvjezdice” s voditeljicom Dijanom Roguljin Deltin, te u ulozi Redatelja Zoran Pribičević i Božidar Peričić kao Brundibár.

Program se izvodi pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, projekt je sufinanciran iz Programa Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (kroz financijske mehanizme EGP-a i Kraljevine Norveške), te uz potporu Grada Zagreba i podršku JUSP Jasenovac, Centra za kulturu i informacije Maksimir i Jadran filma d.d.

Izvedbe dječje opere Brundibár izvode se s dopuštenjem Boosey & Hawkes Music Publishers Limited.

* izvedbe “Brundibára” u JUSP Jasenovac održavaju se i u vrijeme rušenja zagrebačke sinagoge koja se nalazila u današnjoj Praškoj ulici, a čija je devastacija započela 10.10.1941. godine. Sinagoga, izgrađena 1867. godine, bila je glavno mjesto bogoslužja zagrebačke židovske zajednice u tadašnjoj Hrvatskoj *

Pridružite se izvedbama „Brundibára“ u subotu, 02.10.2021., u 12 i 14 sati!

Shape