#ostanimo odgovorni

događanja i projekti

Antisemitizam, holokaust, stradanja – prošlost u sadašnjosti

Antisemitizam, holokaust, stradanja – prošlost u sadašnjosti”, program je koji je osmislio i provodi Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust iz Zagreba. Centar je ustanova u kulturi čiji su osnivači Grad Zagreb i Udruga Festival suvremenog židovskog filma.
seminar_prošlost_u_sadašnjost

Seminar je osmišljen u svrhu edukacije jedne od najvažniji društveno odgovornih skupina – izravnih sudionika u stvaranju javnog mnijenja (opinion makera) – novinara i budućih novinara, o potrebama i vrijednostima točnog i argumentiranog prenošenja i javnog prikazivanja istine o antisemitizmu, holokaustu i stradanjima.

Seminar doprinosi razvoju medijske kulture u gradu Zagrebu jer izravno doprinosi etičnosti i etičkim standardima u medijskom izvještavanju, komentiranju i prikazivanju antisemitizma, holokausta i stradanja; detaljno i ilustrativno, suvremenim medijima, metodama i tehnikama, približava prisutnost sadržaja i poruka antisemitizma, holokausta i stradanja u kulturi, književnosti, filmu, umjetnosti, napose glazbenom stvaralaštvu i jeziku, kako u europskom i hrvatskom stvaralaštvu tijekom posljednjih sedamdeset godina, tako i u suvremenom društvenom i kulturnom životu Hrvatske i Europe. Seminar donosi povijesne činjenice i spoznaje o antisemitizmu, holokaustu i stradanjima u Hrvatskoj i Europi, koje bi svaki novinar trebao znati kako bi mogao razlučiti istinu i činjenice od povijesnih preinaka, mitomanija i lažiranja karaktera ustaškog režima u NDH i karaktera nacističkih i fašističkih režima prije, tijekom i poslije Drugog svjetskog rata do danas.
Pridružite nam se i sudjelujte na online seminaru, na zoom.us platformi, putem FB i web stranice Centra za toleranciju.

O seminaru

Uz inovativna rješenja i brojne multimedijalne sadržaje u predavanjima renomiranih znanstvenika i stručnjaka trodnevni seminar održati će se uoči Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, povodom sjećanja na Kristalnu noć od 9. do 11. studenog 2020.

Seminar je osmišljen u svrhu edukacije jedne od najvažnijih društveno odgovornih skupina – izravnih sudionika u stvaranju javnog mnijenja (opinion makera) – novinara i budućih novinara, o potrebama i vrijednostima točnog i argumentiranog prenošenja i javnog prikazivanja istine o antisemitizmu, holokaustu i stradanjima.

Seminar doprinosi razvoju medijske kulture u gradu Zagrebu jer izravno doprinosi etičnosti i etičkim standardima u medijskom izvještavanju, komentiranju i prikazivanju antisemitizma, holokausta i stradanja; detaljno i ilustrativno, suvremenim medijima, metodama i tehnikama, približava prisutnost sadržaja i poruka antisemitizma, holokausta i stradanja u kulturi, književnosti, filmu, umjetnosti, glazbi, kako u europskom i hrvatskom stvaralaštvu tijekom posljednjih sedamdeset godina, tako i u suvremenom društvenom i kulturnom životu Hrvatske i Europe. Seminar donosi povijesne činjenice i spoznaje o antisemitizmu, holokaustu i stradanjima u Hrvatskoj i Europi, koje bi svaki novinar trebao znati kako bi mogao razlučiti istinu i činjenice od povijesnih preinaka, mitomanija i lažiranja karaktera ustaškog režima u NDH i karaktera nacističkih i fašističkih režima prije, tijekom i poslije Drugog svjetskog rata do danas.

Partneri na projektu
  • Festival suvremenog židovskog filma Zagreb
  • Veleposlanstvo Savezne Republike Njemačke
  • Izvršenje programa sufinancirano je od Grada Zagreba
  • Program financijski podupire Ministarstvo vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke u okviru njemačkog predsjedanja Međunarodnim savezom za sjećanje na Holokaust (IHRA-om)
Program seminara
Predavači i predavanja
Galerija
Shape